In de video's vind je wat meer info over wat een Book of Centuries is. Ik vond het een leuk gegeven en niet moeilijk of omslachtig om zelf toe te passen.
Alles wat je nodig hebt is een kaft en van die gekleurde bladeren om onder te verdelen (tabs).
Je verdeelt de geschiedenis onder in tijdvakken door middel van de gekleurde tabs. Elke keer als je iets leert over een bepaald onderwerp (bv. stoommachines), schrijf of teken je daar iets over en steek je bij het juiste tijdvak. Zo krijgt je kind een goed beeld van de volgorde van gebeurtenissen en kan hij/zij dit beter plaatsen.
Ik heb voorlopig de tijdvakken van Nederland overgenomen. Simpelweg omdat de benamingen van de tijdvakken tot de verbeelding spreken en omdat er veel over te vinden is op internet.
Dit zijn 10 tijdvakken; De tijd van jagers en boeren (Prehistorie), de tijd van Grieken en Romeinen (Oudheid), de tijd van pruiken en revoluties (Nieuwe Tijd), de tijd van wereldoorlogen (Nieuwste Tijd), .... Zie www.tijdvakken.nl
Als je wat naar beneden scrollt, vind je op deze pagina de verschillende manieren die worden toegepast om de geschiedenis onder te verdelen; wikipedia.org/wiki/Geschiedenis
Voor Assia (1ste graad Secundair Onderwijs) is de onderverdeling zoals op de foto. Ik wil deze verwerken in onze gezamelijke eeuwenmap. Zo krijgen ook de lagere schoolkinderen al iets mee over wat ze later moeten kennen (m.b.t. tijdvakken).
Als ons ontwerp af is zal ik hier een berichtje over plaatsen inshaAllah.
Voor meer duidelijkheid over wat een eeuwenmap precies is, bekijk je best even de filmpjes.
Het eerste fimpje is er eentje van een 'homeschool mom'. Eerst gaat het over hun knap gemaakte tijdlijn en na 4 min. over hun Book of Centuries.
https://youtu.be/BookofCenturiesHomeschool
Q&A Book of Centuries:
https://youtu.be/bookofcenturies