donderdag 17 oktober 2013

Zelf opgelegde olijven op Marokkaanse wijze





De vers gekochte olijven krijgen een klopje met een steen zodat er een barst in komt. Zo kan het bittere sap er uit vloeien en kan het vruchtvlees later goed trekken in zout water.
De olijven worden nu opgelegd in zout water. Voor 5 kg olijven gebruikten we 15 liter water en een halve kilogram zeezout.
Wij deden er citroen en citroensap bij. De citroen zorgt er voor dat de smaak lekker wordt, maar ook dat het vruchtvlees goed stevig blijft en niet uit elkaar valt, het doodt bacteriën én het zorgt ervoor dat de olijven niet verkleuren. (We deden er ook een scheutje azijn bij zodat er zeker geen schimmels op komen.)


Deksel op en ongeveer 2 weken laten trekken...

wordt vervolgd...

1 opmerking:

Werkboekje rond al hadj

Klik op deze link voor een boekje rond al hadj (Engels):    https://app.box.com/s/l8igiu47dkiywzymettoofkhnjxc26zm