1 kg en 800 g witte bloem
200 g volkoren bloem
5 tl droge gist3 zakjes van 10 g bakpoeder
2 longdrink glazen suiker
200 g boter
1 longdrink glas olie
1 glas sesamzaadjes
1 glas venkelzaadjes
1 tl arabische gom
3 dopjes bloesem-water
3/4 l melk
1 tl zout
1 tl zwarte peper
eventueel:15 kardamompeultjes
1 el gedroogde munt
1. Bak de sesam- en venkelzaadjes en kardamom eventjes in de pan zodat de smaak er beter uit komt. Maal de helft van deze mengeling fijn.
2. Doe de bloem in een kom. Smelt de boter en voeg de olie toe (zie het paarse kommetje op de foto). Voeg alle ingrediënten samen (ook de zaadjes en kardamom). Gebruik de melk om een stevig deeg te maken.
3. Maak bolletjes en rol ze in worstjes. Knip met een schaartje de decoratie in de cirkeltjes.
4. Bak in het midden van een voorverwarmde oven (180 à 200 °C) tot ze licht-bruin zijn. Niet te lang bakken want dan krijg je erg harde koekjes.
Lekker met een glaasje verse munt-thee!
mashaAllaah zelfs kleine abdullah heeft mee gebakken hhh tabarakAllaah , oeght hhh klopt dat 2 kilo bloem hoeveel koekjes krijg je daar uit , lijkt me veeeel hhhh tabarakaAllaah
BeantwoordenVerwijderen