dinsdag 16 april 2013

Kabsa






Een recept ui Saoedi-Arabië:

2 grote uien in blokjes gesneden, 1 geschilde tomaat in blokjes, 2 geraspte wortels, 4 stuks kruidnagel, 1 tl muskaatnoot, gedroogde (zwarte) citroen (als je dat niet hebt kun je ook een opgelegde citroen gebruiken), schil van 1 sinaasappel, 2 tl kaneel, 6 kardamomzaadjes (een sneetje in gedaan zodat de smaak er goed uit kan komen), 2 el geraspte gember, 1 el tomatenconcentraat, gedroogde abrikozen of rozijntjes, peper en zout daar smaak.

Uien met 3 el olie bruin bakken. Kip bijvoegen en bruin bakken. Kruiden toevoegen. Blokjes tomaat, ongeveer 1 liter water en tomatenconcentraat erbij. 25 minuten met deksel erop laten garen. Kip uit de pot halen. Rijst, geraspte wortels en gedroogde abrikozen of rozijntjes in het water met de kruiden. Het water moet minimum een vingerkootje hoger staan de de rijst. Als je graag nog wat saus over hebt voor bij de rijst moet er een nog wat water bij. Op zacht vuur in 20 minuten de rijst koken. De kip ondertussen met wat boter en
snufje zeezout erop in de oven goud-bruin bakken.

Als garnering gepelde en in olie gebakken amandelen of cashewnoten.

4 opmerkingen:

  1. Hoeveel kip en rijst heb je hiervoor nodig?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk ongeveer een halve kip en een kilo rijst. Het water moet minimum 2 vingerkootjes hoger staan dan de rijst. Succes en laat weten of het gelukt is!

      oum Abdillah

      Verwijderen
  2. Baraka Allaho fiki, het is heel lekker geworden. Vandaag maak ik het weer in sha Allah.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wa fiki barakAllah. Fijn dat het lekker is geworden! En wat leuk om een reactie te krijgen van iemand dat de berichtjes op de blog ook echt in praktijk gebruikt. Of ėėn berichtje in ieder geval :) . Laat het je smaken!

      Verwijderen

Werkboekje rond al hadj

Klik op deze link voor een boekje rond al hadj (Engels):    https://app.box.com/s/l8igiu47dkiywzymettoofkhnjxc26zm