woensdag 7 augustus 2013

Marokkaanse erwtenpuree en groene peper-tomaten-roerei


Erwten uit de tuin van de oom.
Een uurtje laten koken.
Eens gaar een el olijfolie, 50 gram boter, ongeveer een glas kookvocht dat nog in het potje overbleef, tl zout en tl peper toevoegen en pureren met de mixer.
Op een bordje scheppen en een scheut olijfolie over gieten. Komijn op strooien en een beetje zeezout uit de molen. Eventueel nog wat fijngehakte koriander of peterselie op strooien.





3 groene pepers (niet pikant!) in olie bakken en laten afkoelen. Twee tomaten schillen en in blokjes snijden. Een fijn gehakt teentje look in olijfolie bakken en tomaat toevoegen. Laten sudderen.
Ondertussen de schil van de paprika -met de hand- afhalen, ontpitten, en in blokjes snijden.
Voeg de paprika bij de tomaat.
Een tl zout, peper en komijn.
Je kunt het nu gewoon zo serveren of zoals ik heb gedaan; een paar eitjes bijvoegen om een roerei te krijgen.
Op een bordje scheppen en nog wat zeezout uit de molen over strooien.














Iftar:

-Milkshake met banaan en avocado door Assia
-Smoothie van bosvruchten, sinaasappelsap en banaan door Assia
-Meloen
-Erwtenpuree
-Roerei met tomaat en groene pepers
-Fris slaatje van tomaten en (gebakken) groene pepers
-Dadels
-Verse muntthee
-Home-made brood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Werkboekje rond al hadj

Klik op deze link voor een boekje rond al hadj (Engels):    https://app.box.com/s/l8igiu47dkiywzymettoofkhnjxc26zm