zondag 29 september 2013

Sfenj

(de j wordt uitgesproken als de j in jacqueline)

Het viel heel erg in de smaak en er bleef haast niets van over mashaAllah.

+/- 700 gram bloem
halve liter lauw water
1 tl droge bakkersgist (de gist in een kommetje mengen met een lepeltje suiker en wat lauw water en een tiental minuutjes laten activeren)
2 tl zout

De gist bij de bloem voegen en beetje bij beetje de rest van het water en het zout toevoegen (alsof je Marokkaans brood aan het maken bent). Het deeg zal wel veel "lopender" zijn dan het deeg van brood. Doe het deeg in een grote kom. Afdekken met plastic folie of zakje en wel 4 uur laten rijzen!
Warm olie op en zet een kommetje water klaar. Dep je vingers in het water en neem een bolletje deeg uit de kom. (Met natte vingers blijft het deeg niet zo plakken.) Leg het bolletje deeg niet neer maar maak er met je vingers een gat in en leg het in de hete olie. Bak aan beide kanten.


Laat de sfenj even uitlekken, dop ze in ze in suiker en ze op een mooi bord.
Lekker met een glaasje thee of koffie.

Smullen maar!



Een sfenj-verkoper aan het strand in Marokko



2 opmerkingen:

  1. Mmmm heerlijk ,mama is terug van vakantie mss moet ik haar vragen of dit terug eens maakt hhh of..... Moet ik zelf eens proberen , waarschijnlijk zal het laaste zijn zelf proberen lol

    BeantwoordenVerwijderen

Werkboekje rond al hadj

Klik op deze link voor een boekje rond al hadj (Engels):    https://app.box.com/s/l8igiu47dkiywzymettoofkhnjxc26zm